Jeroen Oomen

Instructeur en gedragsdeskundige

Mijn naam is Jeroen Oomen. Vanaf mijn veertiende jaar geef ik les aan baasjes en hun honden. Ik ben begonnen met verschillende jeroen bubbacursussen als jachttraining, puppycursus, basiscursus, diverse vervolgcursussen, behendigheid en flyball.

Vanaf mijn zeventiende ben ik werkzaam als beroepstrainer van met name probleemhonden en jachthonden. Na mijn militaire dienstplicht ben ik gaan werken bij het dierenhotel van Martin Gaus in Lelystad. Het eerste half jaar dat ik daar werkte trainde ik probleemhonden en blindengeleidehonden. Na dat eerste half jaar werd ik hoofdinstructeur. Ik was verantwoordelijk voor de kwaliteit van de interne hondenschool en de opleidingen van instructeurs en trainers. Daarnaast was ik stagebegeleider van de toekomstige franchisenemers van de Martin Gaus Hondenscholen en was ik docent van diverse instructeurscursussen en begeleider voor coassistenten van de Faculteit Diergeneeskunde.Tevens was ik werkzaam als gedragstherapeut.

Bij de start van het nieuw gebouwde Martin Gaus Gedragscentrum werd ik hoofdopleidingen en was ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse workshops en opleidingen en was ik docent bij deze workshops en opleidingen.

Na vier jaar zelf een Martin Gaus Hondenschool te hebben gehad op de locatie van het moederbedrijf van Martin Gaus in Lelystad ben ik een NLP-opleiding gaan volgen. Na deze opleiding heb ik de beslissing genomen om ‘uit de honden te stappen’ toen ik een geweldig aanbod kreeg om het bedrijfsleven in te gaan. Vanuit mijn eigen bedrijf, www.jeroenoomen.com, ging ik diverse (management)teams trainen en coachen.

Ik kende Debby natuurlijk al als collega-franchiser maar in die tijd leerde ik haar beter kennen en kwam af en toe wat ondersteuning geven op haar hondenschool. Door Deb kreeg ik weer plezier in het werken met honden. Mede door haar en omdat ik ook nog gevraagd werd om een tweetal DVD’s te presenteren (Desperate Dogs en Gedraag je! van Dogtime) is mijn passie voor het werken met honden weer teruggekomen.

Met trots vertel ik mensen vaak dat de fantastische honden van Deb, Ozzy (Bullmastiff) en Chance (Duitse Dog) mijn leven veranderd hebben. Deb en haar honden hebben mijn kijk op honden veranderd en ik ging weer met plezier mee les geven op de hondenschool. Van het één kwam het ander; ik ben op een gegeven moment verhuisd naar Hellevoetsluis om samen te gaan wonen met mijn meissie.

Ik ging weer in de hondenbusiness werken en heb achtereenvolgens gewerkt bij de Politie Rotterdam-Rijnmond als instructeur van de hondenbrigade; Unit Specialistische Honden en ik heb twee jaar bij Hulphond Nederland gewerkt als Manager Training.

Samen met Deb ben ik verantwoordelijk voor de gedragstherapie en privélessen. Daarnaast geef ik de jacht- en speurtrainingen, de behendigheidslessen en de basiswerkhondtrainingen. Ik doe dit met veel pleizer en met een team waar we geweldig trots op zijn. Daarnaast werk ik met kinderen met diverse problemen waarbij honden ingezet worden als therapiemiddel. Ook verzorg ik nog trainingen voor het bedrijfsleven en geef ik workshops, trainingen, lezingen, presentaties en seminars voor zowel ‘hondenland’ als het bedrijfsleven. Het werken met mensen en honden geeft me energie en voldoening; het is waar mijn hart ligt!

Jeroen Oomen

Kan je tegenkomen bij

  • Vervolgcursussen

  • Basiswerkhonden training

  • Speuren

  • Jacht

  • Behendigheid

  • Diverse workshops

  • Gedragsspreekuren

  • eigenlijke alle cursussen en workshops…