Fibi en Fjodor zijn twee bonte Newfoundlanders.

Het zijn twee echte waterratten. en zoals de naam eigenlijk al zegt maken ze het regelmatig een beetje bont….

Sinds zij in huize blokdijk zijn komen wonen, is er elke dag leven in de brouwerij…..

Het zijn wel honden met heel veel energie en ze willen het liefste elke dag naar het strand. en aangezien wij daar zelf ook ontzettend van genieten, proberen we zo vaak mogelijk met ze naar verschillende stranden te gaan om daar met ze te wandelen.

Helaas heeft Fibi toen ze jong was al een aantal operaties aan haar poot moeten ondergaan, waardoor ze haast twee jaar niks heeft gemogen, en zijn we na de basiscursus helaas moeten stoppen met de hondenschool. Ze heeft hierdoor een belangrijk stukje in haar socialisatie en opvoeding gemist en jammer genoeg is ze hierdoor altijd wat angst blijven houden voor alles wat ze niet kent.

Waar maar weer uit blijkt hoe belangrijk de eerste periode van hun leven is en hoe belangrijk het is om met je hond naar de hondenschool te gaan.

Fjodor is een paar jaar later bij ons gekomen en een serieuze stuiterbal … met hem zijn we dus ook meteen naar de hondenschool gegaan, en omdat we toch wel heel graag bezig zijn met de honden, hebben we Fibi ook meegenomen om de lessen met haar alsnog ook te volgen.
En dat hebben we met heeeeel veel plezier gedaan.

Omdat Fibi door haar verleden nog altijd snel overprikkeld raakt, zijn we na de basislessen met haar gestopt, maar Jos volgt met Fjodor nog wel af en toe de speurtrainingen.

Want Fjodor is van pup af aan een echte speurneus. En hij vindt het zooooo leuk om dat te doen. Hij kan daar ook echt zijn energie in kwijt. Ook thuis ….. alles wat nieuw is, wordt meteen geinspecteerd door onze onderzoeker.

Maar het meeste plezier beleven ze toch wel aan het water, dus gaan we er elke week wel een paar keer op uit om ze lekker op het strand te laten rennen en zwemmen.
Dan zijn ze toch het meest in hun element en zie je ze zooooo ontzettend genieten en wijzelf genieten daar ook weer van.

Ook gaan we graag met zijn viertjes op vakantie. Elke jaarwisseling heerlijk naar de Vogezen, waar ze saampjes heerlijk door de bossen kunnen denderen. Ook gaan we regelmatig een weekeindje naar de belgische Ardennen, waar ze heerlijk kunnen poedelen in de Semois.

Zoals je begrijpt heeft hun komst ons leven verrijkt en hopen we nog heel lang van en met ze te mogen genieten!!