Puppycursus

De dag is daar! U mag uw hondje gaan halen! Alle voorbereidingen zijn getroffen om het nieuwe huisgenootje zich zo fijn mogelijk te laten voelen als hij straks zijn eerste stapjes in zijn nieuwe huis zet. Er staat een bench in de hoek met een heerlijk zacht kleedje erin. Daar boven op staat een mandje gevuld met allerlei geweldige piepbeestjes en knuffels. De voer- en drinkbak in fysiologisch verantwoorde standaard staat op de grond. Aan de kapstok hangt zijn eerste riempje met bijpassend halsbandje en in de schuur staat een ton gevuld met heerlijke uitgebalanceerde brokjes. Met andere woorden: de pup is meer dan welkom!!

Wat wij als liefhebbers van honden altijd hopen is dat de keuze van de nieuwe huisgenoot vooraf is gegaan door een goede voorbereiding. Dus dat u zich eerst heeft verdiept in het ras of vuilnisbakkie dat uw aandacht heeft getrokken. Dat u heeft gekeken of deze ook echt past bij u en eventueel bij uw gezin. Dat u heeft ingecalculeerd dat een hond in huis nemen betekent dat er een hoop tijd en energie in gestoken moet worden om het dier gelukkig en gezond te houden. En dat het u dus niet alleen deze tijd en energie kost maar dat het u ook letterlijk het nodige zal kosten om het uw nieuwe huisgenoot naar zijn zin te maken; voor de aanschaf, de voeding, een fijne mand, wellicht een bench en natuurlijk ook voor de dierenarts en natuurlijk niet te vergeten; voor een goede verantwoorde hondencursus.

Waar wij ontzettend veel waarde aan hechten is de socialisatie van de pup. Veel mensen hebben het één en ander gelezen hierover en weten dat dit erg belangrijk is voor pups vanaf een week of 8. Helaas wordt toch nog weleens geadviseerd om te wachten met puppycursus tot de pup volledig geënt is. Soms wordt er zelfs gezegd zo min mogelijk te doen met de pup tot die laatste enting en de pup overal weg te houden om gevaar voor besmetting te voorkomen. Dit zou betekenen dat de pup dan pas na de 12e week de wereld mag gaan ontdekken. VEEL TE LAAT!!

Wij willen u echt op het hart drukken dat het ontzettend belangrijk is om uw puppy overal mee naar toe te nemen. Om hem of haar juist van alles te laten horen en zien. De periode van 8 tot 12 weken is de tijd om dit te doen; deze tijd komt niet meer terug! Onze puppycursus is er vooral op geijkt u mee te helpen om een zo’n stabiel en open mogelijke hond te krijgen. We leggen wel oefeningen als “zit” en “af” uit, maar de nadruk ligt op het overwinnen van letterlijke en figuurlijke obstakels.

Door corona hebben we meerdere aanpassingen moeten doen om weer aan de gang te kunnen met onze cursussen. Zo ook voor de puppycursussen. De theorieles krijg je nu niet meer live omdat we niet bij elkaar mogen zitten. Deze krijg je na bevestiging van deelname thuisgestuurd. En voor de praktijk wordt je ingedeeld en deze tijden krijg je altijd rond donderdag door. Het is in elk geval de eerste keer altijd op zaterdagochtend!

Komen kijken om een indruk op te doen voor u de pup in huis heeft, mag natuurlijk altijd!