Puppycursus

De dag is daar! U mag uw hondje gaan halen! Alle voorbereidingen zijn getroffen om het nieuwe huisgenootje zich zo fijn mogelijk te laten voelen als hij straks zijn eerste stapjes in zijn nieuwe huis zet. Er staat een bench in de hoek met een heerlijk zacht kleedje erin. Daarbovenop staat een mandje gevuld met allerlei geweldige piepbeestjes en knuffels. De voer- en drinkbak in fysiologisch verantwoorde standaard staat op de grond. Aan de kapstok hangt zijn eerste riempje met bijpassend halsbandje en in de schuur staat een ton gevuld met heerlijke uitgebalanceerde brokjes of een vriezer met het nodige assortiment aan vers vlees. Met andere woorden: de pup is meer dan welkom!!

Wat wij als liefhebbers van honden altijd hopen is dat de keuze van de nieuwe huisgenoot vooraf is gegaan door een goede voorbereiding. Dus dat u zich eerst heeft verdiept in het ras of vuilnisbakkie dat uw aandacht heeft getrokken. Dat u heeft gekeken of deze ook echt past bij u en eventueel bij uw gezin. Dat u heeft ingecalculeerd dat een hond in huis nemen betekent dat er een hoop tijd en energie in gestoken moet worden om het dier gelukkig en gezond te houden. En dat het u dus niet alleen deze tijd en energie kost maar dat het u ook letterlijk het nodige zal kosten om het uw nieuwe huisgenoot naar zijn zin te maken; voor de aanschaf, de voeding, een fijne mand, wellicht een bench en natuurlijk ook voor de dierenarts en natuurlijk niet te vergeten; voor een goede verantwoorde hondencursus.

Waar wij ontzettend veel waarde aan hechten is de socialisatie van de pup. Veel mensen hebben het één en ander gelezen hierover en weten dat dit erg belangrijk is voor pups vanaf een week of 8. Helaas wordt toch nog weleens geadviseerd om te wachten met puppycursus tot de pup volledig geënt is. Soms wordt er zelfs gezegd zo min mogelijk te doen met de pup tot die laatste enting en de pup overal weg te houden om gevaar voor besmetting te voorkomen. Dit zou betekenen dat de pup dan pas na de 12e week de wereld mag gaan ontdekken. VEEL TE LAAT!!

Er zijn soms ook fokkers die zeggen dat het beter is om pas te starten na alle entingen of in elk geval pas na de 2e enting. Er worden nog wel eens wat horror verhalen verteld waardoor je best wat onzeker kan worden over wat nu het juiste is om te doen. We hebben met meerdere dierenartsen gesproken over de ideale tijd om te beginnen en ook zij zijn het eens dat met 8 weken starten het beste is. Wij willen u dan ook echt op het hart drukken dat het ontzettend belangrijk is om uw puppy overal mee naar toe te nemen. Om hem of haar juist van alles te laten horen en zien. De periode van 8 tot 12 weken is de tijd om dit te doen; deze tijd komt niet meer terug! Onze puppycursus is er vooral op geijkt u mee te helpen om een zo’n stabiel en open mogelijke hond te krijgen. We leggen wel oefeningen als “zit” en “af” uit, maar de nadruk ligt op het overwinnen van letterlijke en figuurlijke obstakels. En op het creëren van een sterke band.

Onze puppycursus wordt altijd op zaterdagochtend gegeven. Door corona hebben we meerdere aanpassingen moeten doen om weer aan de gang te kunnen met onze cursussen en sommige van deze aanpassingen zijn gebleven. Zo ontvangt u de theorieles nu per YouTube link en kunt u deze lekker met het gehele gezin op de bank bekijken. Als je de pup nog niet in huis hebt maar al wel zeker weet dat u de cursus bij ons wilt volgen dan kunt u deze theorieles ook al van tevoren aan vragen zodat u goed voorbereidt bent als de pup in huis komt.

De tijd waarop u wordt ingedeeld, wordt altijd een aantal dagen van tevoren doorgegeven. Omdat we voor iedereen voldoende tijd willen hebben, maken we onze groepen niet te groot. We bekijken daarom elke week weer opnieuw met hoeveel pups we zijn en hoeveel groepen we dus nodig hebben.

Het hele gezin is altijd welkom want een hond heb je samen!!!

Komen kijken om een indruk op te doen voor u de pup in huis heeft, mag natuurlijk altijd!