Kind & Hond

Helemaal geweldig is het; de interactie tussen honden en kinderen! Onze Kind & Hond-cursus is een cursus die speciaal is opgezet voor kinderen in de leeftijdscategorie van 8 tot en met 12 jaar. Spelenderwijs, in kleine groepjes, leren kinderen hoe ze het beste om kunnen gaan met eigen maar ook met andere honden. De kinderen doen onder begeleiding van onze instructeurs oefeningen die in principe al bekend zijn bij de honden. Maar er zullen ook nieuwe dingen worden aangeleerd zodat de kinderen ook echt iets doen om trots op te zijn !

Er wordt altijd een kort stukje theorieles gegeven waar de kinderen wordt verteld over lichaamstaal en hondengedrag. Ze krijgen eenvoudige huiswerkopdrachtjes mee zodat ze ook thuis nog bezig zijn met het leren over honden en dat ze zich bewust worden van wat er allemaal komt kijken bij de omgang, de opvoeding en de training van een hond.

Deze cursus zorgt ervoor dat de hond ook respect krijgt voor de “kleinere” in huis en leert de kinderen verantwoord omgaan met hun harige huisvriend!

Cursus die van te voren gevolgd moet worden om deel te kunnen nemen aan de cursus Kind & Hond:

  • Basiscursus

Inschrijven voor Kind & Hond kan alleen als de nieuwsbrief uitkomt. Via de site kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief!