Behendigheid

Behendigheid is een hondensport die bij velen tot de verbeelding spreekt. Er wordt weleens anders gedacht maar het is een cursus die geschikt is voor alle honden, ongeacht het ras. Uiteraard kun je niet verwachten dat een Engelse Bulldog dezelfde geweldige tijden loopt als een Border Collie, maar als de hond het leuk vindt om te doen is die tijd ook alles behalve belangrijk!

Het is een vorm van hondensport waarbij het contact tussen baas en hond centraal staat. Een team vormen samen met je hond; het recept van enthousiasme, lichaamsbeheersing, coördinatievermogen, snelheid (is dus betrekkelijk ☺) en techniek.

Niet de prestatie maar het samenwerken en het plezier staan bij ons centraal tijdens behendigheid.

Omdat er wel het een en ander gevraagd wordt van de hond op fysiek vlak is het belangrijk dat het dier gezond is. Tevens moet de hond minimaal een jaar oud zijn om mee te kunnen doen met de behendigheid.

Cursus die van te voren gevolgd moet worden om deel te kunnen nemen aan de Basis Behendigheidstraining:

  • Basiscursus
  • Vervolgcursus
  • Basiswerkhond

De mensen die nog niet eerder behendigheid hebben gedaan, maar wel de Basis Werkhond cursus hebben afgerond, kunnen zich inschrijven voor de instroom cursus. In deze 10 lessen wordt een begin gemaakt met het aanleren van de toestellen.