Basiscursus

Ons paradepaardje!!

De Basiscursus is een intensieve cursus waar u in iets meer dan 3 weken tijd een enorme hoeveelheid kennis zult opdoen. Wij geven u inzicht in hondengedrag en in onze beloningsgerichte trainingsmethode, waardoor iedere hond een enthousiaste leerling wordt. Onze filosofie is dat we zoveel mogelijk kennis willen meegeven aan elke hondeneigenaar. Dit is dan ook de reden voor de uitgebreide theorielessen tijdens deze cursus. Er zullen vele onderwerpen aan bod komen die te maken hebben met de opvoeding en training van de hond. Wij vinden dan ook dat iedereen die bij ons komt trainen, allereerst de Basiscursus moet doen. Ook als er al elders trainingen gevolgd zijn met de hond. Uiteraard passen we de oefeningen dan aan naar het niveau van baas en hond.

We kiezen hiervoor omdat we vinden dat je alleen goed kunt samenwerken als je elkaar begrijpt. Een hond leren “zitten” of “liggen” is niet zo moeilijk. Het gaat ons dan ook niet echt om de oefeningen zelf. Het gaat om het samen bezig zijn en het leren met en van elkaar. Dat je leert wat voor jouw hond werkt en wat hem motiveert om bepaalde dingen te doen of juist te laten. Wederzijds respect is waar het omgaat en dat dwing je niet af; dit moet je verdienen!

Natuurlijk doen we dus echt wel praktijkoefeningen zoals; netjes naast lopen, zit, af, blijf en hierkomen.

Daarnaast kan er ook extra aandacht gegeven worden aan eventueel probleemgevend gedrag van uw hond, zoals bijvoorbeeld: uitvallen aan de lijn, agressie naar honden of mensen, weglopen, trekken aan de riem, etc… Wij hebben ruime ervaring met honden die probleemgedrag vertonen en helpen u graag!

De Basiscursus duurt ruim 3 weken weken. U heeft dan 3 keer in de week les op de op de maandag-, woensdag-, en vrijdagavond.
Bij voldoende aanmeldingen kan er ook in de ochtend les worden gegeven, maar we kiezen hier alleen voor als het ook echt nodig is.

Om de 4 weken start er een nieuwe Basiscursus.

Honden vanaf 12 weken kunnen hieraan meedoen.

Geen enkele hond is te oud voor de Basiscursus!